Werk- en levenservaring en opleidingen

…waar de zon schijnt… Daar wil toch iedereen zijn?

Ik ben er jarenlang naar op zoek geweest. Vanaf de winkelvloer, waar ik schoenen verkocht. Vanuit het verre, prachtige Nieuw Zeeland. Tijdens mijn werk als klassiek homeopaat en jarenlang vanachter mijn bureau op kantoor.
Voor mij gaat de zon schijnen als ik yoga doe. Of geef. Het maakt me blij, mijn lichaam voelt fit en soepel, voor even stopt de stroom aan gedachten, plannen, zorgen, ideeën die mijn hoofd vullen en vragen om voorrang. Als ik yoga doe of geef, ben ik in het hier en nu.

Hoe yoga in mijn leven kwam..
Om maar ergens te beginnen; bij de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem. Hier studeerde ik af als Klassiek Homeopaat en voerde ik een aantal jaar een praktijk. Ondertussen werd ik ook moeder van 2 geweldige kinderen. Dankzij bekkeninstabiliteit na de bevalling van mijn jongste zoon, volgde ik mijn eerste yogales. Waar maanden van fysiotherapie en homeopathische geneesmiddelen mij niet van de pijn afhielpen, was ik na 2 maanden yoga beoefenen nagenoeg klachtenvrij. Zonder hulp van een therapeut! Ik was verbijsterd. Ik was weer vrienden geworden met mijn lichaam. Ik kon weer bewegen met plezier. Dit fascineerde mij zo, dat ik besloot een yoga opleiding te gaan volgen, omdat ik alle ins en outs wilde leren over yoga. Iedereen zou een tool als yoga moeten hebben. Iedereen zou moeten beschikken over een middel om hun levenspad te vervolgen!

En zo kwam ik bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte terecht. Hier heb ik mijn lesbevoegdheid voor Hatha Yoga docent gekregen. Ondertussen ging ik me ook verdiepen in Power Yoga (200 uur) en Easy Flow Yoga en rondde de docentenopleidingen hiervoor af bij Tonnie Goes in het Dasra Center in Montfoort. Daarna heb ik de teachertraining voor Ashtanga Yoga gevolgd bij David Swenson in De Yoga Studio in Eindhoven. En later de Ashtanga Yoga Intensive Training (200 uur +), ook in De Yoga Studio in Eindhoven. Hier werd ik geïnspireerd door bekwame docenten zoals Claudia Pradella, Fieke Klaassen en gastdocenten Luke Jordan en Ken “The Rolfer”. Ik gaf met veel plezier les in verschillende yogastijlen. In coachingstrajecten combineerde ik mijn ervaring als klassiek homeopathisch therapeut met yoga. Ook bij de Saswitha opleiding volgde ik de modules Adem & Ademtherapie, Adem en Pranayama, Yoga Filosofie en Zwangerschapsyoga. Modules die allen verdieping geven aan mijn visie en persoonlijke yogabeoefening.

In 2014 opende Jacqueline Beeren de prachtige studio Het Yoga Huis in Doetinchem. Enige maanden later sloot ik aan als docent Power Yoga. Later breidden Jacqueline en ik de studio uit, van 1 naar 2 zalen. We deden dit met een team van  fantastische yogadocenten, waaronder Maaike Verstraten. In 2020 verkocht ik de studio aan Maaike en in september ’20 startte ik met de opleiding Fysiotherapie aan het THIM College in Nieuwegein.

Als fysiotherapeut in opleiding onderzoek ik momenteel hoe een brug te slaan tussen healthcare & sickcare en wat de plek van yoga hierin kan zijn. Ik zie een holistisch gezondheidscentrum voor me waarin bewegen en verstillen centraal staan.

“Iedereen wil daar zijn, waar de zon schijnt!” werd eens geroepen tijdens een verkooptraining die ik bijwoonde. Dat raakte me. Dat klopt, dacht ik. Daar wil ik ook zijn. Daar zou iedereen moeten zijn. Met yoga kun je zelf de zon laten schijnen. Ik begeleid anderen graag daarbij. En daarom vind ik het zo’n leuke naam voor mijn onderneming 🙂

Mijn visie op yoga? Yoga is een methode waarmee je jezelf beter leert kennen. Het is je eigen toolbox tot een gelukkiger, zinvol leven. Het kan je bevrijden. Van bijvoorbeeld pijnen in het lichaam, of van overtuigingen. Of terugkerende emoties. Het maakt het leven lichter. De methode is geschikt voor iedereen. Je hoeft niet serieus te zijn, vegetarisch te eten en van boeddha’s te houden, om yoga te doen. Yoga gaat over bewegen met plezier, verbinding maken met jezelf en het ontwikkelen van je bewustzijn.

Ik deel deze visie en de methode graag met anderen, dus heb je vragen of wil je eens een proefles doen, neem gerust contact met me op!

Zonnige groet, Rianne Sevink

Verbind met mij op LinkedIn of Instagram