Rianne Sevink

…waar de zon schijnt… Daar wil toch iedereen zijn?

Ik ben er jarenlang naar op zoek geweest. Vanaf de winkelvloer, waar ik schoenen verkocht. Vanuit het verre, prachtige Nieuw Zeeland waar ik woonde en later rondreisde. Tijdens mijn werk als klassiek homeopaat en jarenlang vanachter mijn bureau op kantoor. Ik voelde me nergens thuis en bleef maar op zoek. Waar wil ik zijn? Waar schijnt de zon voor mij?

Voor mij gaat de zon schijnen als ik in beweging ben. Yoga, wandelen, sporten, koud water dippen. Ik ben dan even in het hier en nu. Het maakt me blij, mijn lichaam voelt fit en soepel en ‘alive’. Voor even stopt de stroom aan gedachten, plannen, zorgen, ideeën die mijn hoofd vullen en vragen om voorrang.

Hoe mijn zoektocht begon…
Mijn zoektocht begon aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem. Hier studeerde ik af als Klassiek Homeopaat en voerde ik een aantal jaar een praktijk. Ondertussen werd ik ook moeder van 2 geweldige kinderen. Dankzij bekkeninstabiliteit na de bevalling van mijn jongste zoon, volgde ik mijn eerste yogales. Waar maanden van fysiotherapie en homeopathische geneesmiddelen mij niet van de pijn afhielpen, was ik na 2 maanden yoga beoefenen nagenoeg klachtenvrij. Zonder hulp van een therapeut! Ik was verbijsterd. Ik was weer vrienden geworden met mijn lichaam. Ik kon weer bewegen met plezier. Dit fascineerde mij zo, dat ik besloot een yoga opleiding te gaan volgen, ik wilde alles leren over yoga. Iedereen zou een tool als yoga moeten hebben. Iedereen zou moeten beschikken over een middel om hun levenspad te vervolgen!

En zo kwam ik bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte terecht. Hier heb ik mijn lesbevoegdheid voor Hatha Yoga docent gekregen. Ondertussen ging ik me ook verdiepen in Power Yoga (200 uur) en Easy Flow Yoga en rondde de docentenopleidingen hiervoor af bij Tonnie Goes in het Dasra Center in Montfoort. Daarna heb ik de teachertraining voor Ashtanga Yoga gevolgd bij David Swenson in De Yoga Studio in Eindhoven. En later de Ashtanga Yoga Intensive Training (200 uur +), ook in De Yoga Studio in Eindhoven. Hier werd ik geïnspireerd door bekwame docenten zoals Claudia Pradella, Fieke Klaassen en gastdocenten Luke Jordan en Ken “The Rolfer”. Ik gaf met veel plezier les in verschillende yogastijlen. In coachingstrajecten combineerde ik mijn ervaring als klassiek homeopathisch therapeut met yoga. Ook bij de Saswitha opleiding volgde ik de modules Adem & Ademtherapie, Adem en Pranayama, Yoga Filosofie en Zwangerschapsyoga. Modules die allen verdieping geven aan mijn visie en persoonlijke yogabeoefening.

In 2014 opende Jacqueline Beeren de prachtige studio Het Yoga Huis in Doetinchem. Enige maanden later sloot ik aan als docent Power Yoga. Later breidden Jacqueline en ik de studio uit, van 1 naar 2 zalen. We deden dit met een team van fantastische yogadocenten, waaronder Maaike Verstraaten.

Nieuwe ontdekkingen…
In 2020 verkocht ik de studio aan Maaike en in september ’20 startte ik met de opleiding Fysiotherapie aan het THIM College in Nieuwegein. Ik had behoefte méér te leren over het bewegen van de mens. In deze tijd begon ik met krachttraining, naar aanleiding van een schouderblessure. Het leverde me onverwachts plezier op. Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat je een bult ‘geluks’hormonen aanmaakt tijdens zo’n work-out. Én ik herstelde snel van mijn blessure.

In de zomer van 2022 begon ik spontaan met natuurwater zwemmen. Voor mij was een duik in de zomer al een uitdaging. Ik had een ontzettende hekel aan kou, koud water en zwemmen. Ook dit leverde me onverwachts van alles op; het had invloed op mijn humeur én mijn concentratie vermogen, heel handig aangezien in nog aan het studeren was!

daar wil ik zijn… Punt B
Met al deze ervaringen in mijn rugzak, onderzoek ik momenteel hoe een brug te slaan tussen healthcare & sickcare en wat de plek van yoga, leefstijl, work-outs en fysiotherapie hierin zijn. Ik zie een holistisch gezondheidscentrum voor me waarin bewegen en verstillen centraal staan. Dat is waar ik wil zijn. Mijn punt B.

“Iedereen wil daar zijn, waar de zon schijnt!” werd eens geroepen tijdens een verkooptraining die ik bijwoonde. Dat raakte me. Dat klopt, dacht ik. Daar wil ik ook zijn. Daar zou iedereen moeten zijn. De zon in jezelf laten schijnen. Ik begeleid anderen graag daarbij. En daarom vind ik het zo’n leuke naam voor mijn onderneming.

Ik deel mijn kennis graag, dus heb je vragen of wil je eens een proefles doen, neem gerust contact met me op!

Zonnige groet, Rianne Sevink

initiatiefnemer van Leefstijlstudio ‘waar de zon schijnt’

Verbind met mij op LinkedIn of Instagram

meer weten over de opleidingen die ik volgde? Lees hier.