Zwangerschapsyoga

Te volgen vanaf 14 weken zwanger, tot aan je bevalling!

Yoga, speciaal voor zwangere vrouwen. Mijn lessen zijn erop gericht om je zwangerschap bewust te beleven en om je voor te bereiden op de bevalling. Yoga maakt je lichaam sterker en soepeler maakt. En geeft je  vertrouwen in je lichaam. In jezelf.

In mijn lessen werk ik met 3 thema’s. Iedere maand verdiepen we ons in één specifiek thema. De thema’s zijn ontspanning, concentratie en kracht. 3 belangrijke onderwerpen tijdens de zwangerschap én de bevalling.

De les begint met praktische informatie over het onderwerp. Denk bij het thema ontspanning bijvoorbeeld aan: wat doe je als je harde buiken hebt, welke houdingen werken ontspannend en welke ademtechnieken zijn er? Bij het onderwerp concentratie leer je bijvoorbeeld hoe je de adem kunt sturen en focus kunt aanbrengen als dat nodig is (weeën). Bij het onderwerp kracht leer je hoe je de kracht van de adem kan inzetten tijdens de bevalling zonder uitgeput te raken.

Dan volgen de yoga oefeningen. Ze zijn speciaal gericht op zwangere vrouwen en op het proces van zwangerschap en bevallen. Er is dus veel aandacht voor houding, adem en contact maken met je kindje. Je leert houdingen die tijdens de zwangerschap verlichting kunnen geven. En we behandelen baarhoudingen. We oefenen met de adem en je ontdekt hoe deze steeds centraal staat.

De laatste les van de maand is een partner les. Het is super fijn als je partner mee komt (dit mag natuurlijk ook een vriendin/zus zijn, als je situatie daar naar is). Als jij je gesteund voelt, ben je immers tot bijzondere dingen in staat.

Lesdagen/tijden

  • zondag van 10:45-12:00 uur*
  • de partnerles is op de laatste zondag van de maand (zie voor exacte data het online lesrooster)

*check het actuele lesrooster ivm incidentele nascholingen waardoor een les uit kan vallen of verplaatst wordt.

Aanmelden

  • dit kan via het online lesrooster van Het Yoga Huis in Doetinchem, waar de lessen worden gegeven. Je maakt hier een account aan in het boekingsysteem Momoyoga.
  • of neem contact met me op!
  • matten zijn beschikbaar in de studio; neem zelf een grote handdoek of deken mee

Kosten

  • via het online lesrooster kun je een strippenkaart aanschaffen. De lessen die je niet kunt gebruiken omdat je inmiddels bevallen bent, worden gecrediteerd of kun je inzetten voor een andere les in Het Yoga Huis! Bijvoorbeeld de lessen “Fit na de bevalling”.
  • eerst een proefles doen? Koop dan een losse les (a 13 euro) ook via het online lesrooster van Het Yoga Huis.

Vergoeding zorgverzekeraars

Informeer bij jouw verzekeraar; sommige zorgverzekeraars vergoeden volledig of gedeeltelijk, afhankelijk van je (aanvullende) verzekering. De factuur die je hiervoor nodig hebt, kun je zelf gemakkelijk uitprinten via je account in momoyoga (klik op een product dat je gekocht hebt en scroll naar ‘factuurnummer/download factuur’).