Vinyasa Yoga

In de Vinyasa Yoga les brengen we in een voortdurende flow het hele lichaam in beweging. Vinyasa Yoga is een dynamische en actieve vorm van yoga die zich kenmerkt door het naadloos en vloeiend verbinden van verschillende houdingen (asana’s) onder begeleiding van de ademhaling.

Elke week is er een nieuwe flow, dus lichaam én geest worden altijd uitgedaagd.  De  staande, zittende en liggende houdingen worden op een creatieve manier samengevoegd tot een reeks. Elke beweging wordt gesynchroniseerd met een inademing of uitademing, waardoor er een meditatieve en ritmische stroom ontstaat. De continue beweging en aandacht voor de ademhaling helpen om de geest te kalmeren en in het huidige moment te blijven. Tijdens de fysieke inspanning komt de geest tot ontspanning.
We werken onder andere met de Ujjayi ademhaling, een diepe  ademhaling door de neus die helpt de energie te reguleren en de geest te concentreren.

Vinyasa Yoga helpt bij het opbouwen van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Net als andere vormen van yoga stimuleert Vinyasa ook bewuste aanwezigheid en mindfulness. Vinyasa Yoga kan een geweldige manier zijn om zowel fysieke kracht als mentale helderheid te ontwikkelen, terwijl het ook helpt om stress te verminderen en het algehele welzijn te bevorderen.

We sluiten de les af met een liggende eindontspanning, neem daarom een vestje en sokken mee, zodat je niet teveel afkoelt.

Voor wie is de Vinyasa Yoga les geschikt? Voor iedereen die:
-het beste ontspant tijdens inspanning
-wil leren om het denken te kalmeren
-een soepel lichaam wil
-een sterk lichaam wil
-de balans wil (her)ontdekken tussen inspanning en ontspanning

Boek nu