Hatha Yoga

Ik geef Hatha Yoga volgens de Saswitha methode. we brengen in een les van 75 minuten het hele lichaam in beweging onder begeleiding van de adem. De les bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen voorbij.

Kenmerkend voor hatha yoga, is dat er na de oefening tijd is om de uitwerking te observeren, zodat je het lichaamsbewustzijn ontwikkelt. Je schakelt tussen inspanning en ontspanning. Als dit regelmatig doet, word je er steeds beter in, in dat schakelen. Je leert om alert te zijn wanneer dat nodig is (bijv. een taak uitvoeren) en te ontspannen wanneer dat kan (bijv. slapen). Je functioneert effectiever. Ook leer je de signalen van je lichaam beter herkennen. Yoga helpt je in het vinden en/of herstellen van balans in je systeem. In iedere yoga houding zoeken we naar balans tussen inspanning (kracht) en ontspanning. Door de adembegeleiding tijdens het bewegen, ontstaat er rust in het denken. We sluiten de les af met een liggende eindontspanning. Neem daarom een vestje en sokken mee, zodat je niet teveel afkoelt na het oefenen.

Het gaat bij yoga niet om prestatie maar om het afstemmen wat voor jou past, vandaag en in dit moment. Daarom geef ik opties voor de oefeningen zodat iedereen mee kan doen. De les daagt je uit, naar je eigen mogelijkheden.

Voor wie is de Hatha Yoga les geschikt? Voor iedereen die:
-op een rustige manier het hele lichaam wil bewegen
-wil kunnen schakelen tussen inspanning en ontspanning
-met de ademhaling aan de slag wil
-soepeler wil kunnen bewegen
-wil leren bewust te ontspannen
-de balans wil (her)ontdekken tussen inspanning en ontspanning

Boek nu