Ademwerk

Ademwerk of ademhalingstherapie verwijst naar verschillende technieken uit allerlei disciplines die gericht zijn op bewust en diep ademen om de fysieke, emotionele en mentale gezondheid te bevorderen. Het omvat ademhalingsoefeningen, meditatieve ademhalingstechnieken en andere methoden die je helpen om je ademhaling bewust te reguleren. Het doel is om stress te verminderen, angst te beheersen, emotionele blokkades los te laten en een dieper gevoel van ontspanning en bewustzijn te bereiken.

Ik werk met ademhalingstechnieken uit verschillende disciplines;

-mindfulness-ademhaling; ofwel het simpelweg observeren van de ademhaling.

-ademtherapie volgens de Saswitha methode; de natuurlijke ademhaling (her)ontdekken met verbale en hands-on begeleiding. We verkennen we de ademruimte in het fysieke lichaam en ontdekken hoe de ademhaling het denken spiegelt en vise versa. Met de adem als voertuig van de ziel, gaan we op ontdekkingstocht door het fysieke lichaam.

-pranayama; ademhalingstechnieken uit de yoga methode. De adem wordt gezien als prana, levensenergie. Is deze verstoord, zul je dat merken, bijvoorbeeld aan je energie niveau. Door ademhalingsoefeningen te doen, verkennen we de ademruimte in het lichaam. We leren hoe je ademhalingsoefeningen kunt gebruiken om je energieker én meer ontspannen, dus in balans te voelen.

-circulair of verbonden adem; een ademhalingstechniek die onder andere tot de Wim Hof methode behoort en geoefend wordt om kalmer en stressbestendiger te worden. De ademhalingstechniek beïnvloedt het zenuwstelsel en helpt het lichaam alkalischer te worden. De ademhalingstechniek kan ook ingezet worden om opgekropte emoties te ontladen.

Voor wie:

Ademoefeningen zijn een goede voorbereiding op meditatie, koud water zwemmen en yoga. Kijk in het lesrooster eens naar de “Aandacht voor Adem” lessen, deze gaan eind augustus ’23 van start. Later dit jaar volgen meer groepslessen met ademwerk als thema.

Ademwerk kan je helpen om weer grip te krijgen op het denken, op je emoties en op je energie niveau. Afhankelijk van je hulpvraag kiezen we uit deze technieken. Pieker je veel? Kun je moeilijk tot rust komen? Adem je hoog? Heb je last van opgekropte emoties? Neem contact met me op voor een oriënterend gesprek