To Zoom or not to Zoom…

Toegegeven, ik geef liever ‘live’ les. Ik loop graag tussen mijn cursisten door.  Geef fysieke adjustments (begeleidingen) indien gewenst en van toegevoegde waarde. Hou iedereen in de gaten, om blessures te voorkomen en om te checken of iedereen steeds ‘ok’ is. Als ik les geef, ben ik dienstbaar aan de cursisten en gaat het niet om hoe ik de oefeningen doe. De hele les vanaf mijn matje geven, dat voelt dan ook een beetje ‘afwezig’ naar de groep toe.

Maar sinds de corona uitbraak hebben veel ondernemers moeten innoveren om te kunnen blijven bestaan. Wij geven nu gecombineerd les; één en dezelfde les kan door cursisten ‘LIVE’ gevolgd worden in de studio. Dezelfde les kan ook via Zoom gevolgd worden (real time) én je kan de link van de les bestellen, deze is dan 48 uur geldig. Zodat je de les in je eigen tijd kan volgen.

Dit vraagt natuurlijk aangepast lesgeven, vandaar dat ik me nu af en toe gevangen voel op mijn matje 😉

Het goede nieuws is natuurlijk dat het digitaal lesgeven een compensatie is voor het verminderde aantal leden dat we in de les mogen toelaten. Dit is namelijk gereduceerd tot ongeveer de helft van het normale aantal willen we ons aan de onderlinge 1,5 meter afstand regel houden. Door het aanbieden van digitale opties kunnen er toch meer cursisten deelnemen.

Kortom, van de nood maken we een deugd. Ik verwacht ook niet dat het digitale gaat verdwijnen. Er is altijd wel een reden om een les digitaal te volgen in plaats van live. Denk maar aan de koude wintermaanden die eraan komen, hoe heerlijk om dan vanuit huis je wekelijkse yogales te volgen! Of je kleine ligt te slapen maar je hebt geen oppas. En zo zijn er ook genoeg redenen om LIVE les te blijven volgen; je treft gelijkgestemden in de studio, je kunt hulp vragen in geval van een blessure en wat te denken van de energie die je ervaart als je gezamenlijk oefent.

Wat zijn jouw ervaringen vwb online lessen volgen? Geef je de voorkeur aan live of online met Zoom? Of zou liever toegang hebben tot de lessen en ze volgen in je eigen tijd?

Ik ben benieuwd en hoor je graag!

Hartelijke groet,

Rianne